İçeriğe geç

Cnc Plazma Kesim Makinası Nasıl Çalışır

Plazma kesim makinasi nasıl çalışır?

Plazma kesiminin temel prensibi, aşırı ısınmış ve elektriksel olarak iyonize edilmiş bir gazın (plazma olarak da adlandırılır) kesilecek malzemeye bir elektrik kanalı oluşturmasıdır. Bu devre toprak terminali aracılığıyla topraklanır ve sistemin çalışması garanti altına alınır.

Plazma kesiminde hangi gaz kullanılır?

Plazma Kesimi Özel uygulamanıza bağlı olarak argon/hidrojen karışımları, azot, hava kullanabilirsiniz; hatta oksijen ve su soğutmalı tungsten elektrotlar bile sizin için uygun olabilir. İkincil gazlar arasında karbondioksit, azot ve hava bulunur.

Plazma nasıl keser?

Plazma kesme, kesilecek malzemenin yüksek elektriksel iletkenliğe sahip yüzeyine sıcak ve hızlandırılmış plazma uygulanmasını içerir. Bu kesme tekniği sayesinde alüminyum, çelik, sac ve bakır gibi iletken malzemeler çok keskin ve kusursuz bir şekilde kesilir.

Plazma kesim kaç mm keser?

Geleneksel plazma sistemleri genellikle 20-150 mm kalınlığındaki malzemeleri kesmek için kullanılır. Günümüzdeki hassas plazma sistemleri, lazer kesim sistemlerinin çalıştığı 1 ila 12 mm arasındaki malzeme kalınlıklarını ve lazer sistemlerine yakın bir hassasiyetle kesmek için tasarlanmıştır.

Plazma kesim ne demek?

Bu, basınçlı havayı iyonize eden ve plazmaya dönüştüren doğru akım kaynağı kullanılarak iletken malzemelerin kesilmesi işlemidir. Kesme işleminin gerçekleşmesi için bir güç kaynağı, sabit basınçlı hava basıncı ve uygun bir torç türü gereklidir. Plazma kesme tüm iletken metallerde kullanılabilir.

CNC lazer kesim makinesi nasıl çalışır?

CNC lazer, en basit haliyle, güçlü bir lazer ışınının optik camlardan geçirilmesi ve karşılık gelen metalin istenen şekilde kesilmesiyle açıklanabilir. Lazer optiği ve CNC makinesi, önceden yüklenmiş kodlar sayesinde hem metali hem de lazer ışınını hizalar.

Plazmayı gazdan ayıran özellikler nelerdir?

Plazma ve maddenin gaz hali arasındaki en önemli fark, elektriği iletmesi, çok yüksek bir sıcaklığa sahip olması ve ışık yaymasıdır. Maddenin plazma hali, serbest yüzen elektronlardan ve elektronlarını kaybetmiş atomlardan (iyonlardan) oluşur ve eşit miktarda pozitif ve negatif yük içerir.

Plazma kaynağında hangi gaz kullanılır?

Plazma gazı olarak genellikle argon kullanılır.

Gazdan plazmaya nasıl geçilir?

Yeterince ısıtılmış gazda, iyonlaşma birçok kez tekrarlanır ve serbest elektron ve iyon bulutları oluşmaya başlar. Ancak bazı atomlar nötr kalır. İyonların, elektronların ve nötr atomların bu şekilde ortaya çıkan karışımına plazma denir.

Plazma işlemi nasıl yapılır?

Lokal anestezi veya sedasyon altında uygulanır. Ciltte 2 milimetrelik küçük kesiler açılır ve bu kesilerden cilde girilerek tedavi gerçekleştirilir. Sonuçlar işlemden hemen sonra gözlemlenebilir. Tedavinin sonuçları işlemden sonraki iyileşme sürecinde belirginleşir.

Plazma neyle silinir?

Temizlik için mutlaka mikrofiber bez tercih etmelisiniz. Mikrofiber bez yerine ekranı çizmeyen yumuşak temizlik bezleri de kullanabilirsiniz. Kağıt veya gazete gibi sert ürünler kesinlikle kullanmamalısınız. Sildikten sonra kurulamak için de yumuşak bir bez kullanmalısınız.

Plazma ısıtılırsa ne olur?

Maddenin dördüncü hali olarak bilinen plazma, iyonize bir gazdır. Madde yeterince ısıtıldığında, atomların çarpışması bir plazma oluşturur. Plazma ortamındaki elektronların ortalama enerjisi 1 eV ile 1 MeV arasında değişir.

CNC plazma nasıl çalışır?

CNC plazma kesimi, basınçlı havayı iyonize etmek ve plazmaya dönüştürmek için DC güç kaynağını kullanarak iletken malzemeleri keser. Plazma kesiminin en büyük avantajı, tüm iletken metallere uygulanabilmesidir.

Plazma kesim göz alır mı?

CNC plazma kesimi için göz koruması zorunlu değildir, ancak OSHA ve ANSI gibi çeşitli öneriler mevcuttur.

Plazma kesimde hangi gaz kullanılır?

Argon-hidrojen, kalın paslanmaz çelik ve alüminyumu (1/2 inç üzeri) kesmek için tercih edilen gazdır. Karışım tipik olarak %35 hidrojen: %65 argon (H-35) içerir. Argon-hidrojen en sıcak yanan plazma gazıdır ve maksimum kesme performansı sağlar.

Plazma kesim mi lazer kesim mi?

Plazma kesiminin avantajı kalın levhaları kesebilmesi ve fiyatının düşük olmasıdır, ancak kesim fiyatı yüzeyde pürüzlüdür. Lazer kesiminin yüzeyi pürüzsüzdür, kesim hassasiyeti yüksektir ve fiyatı plazma kesiminden daha yüksektir. Plazma kesiminin dezavantajı, kesim boşluğunun yaklaşık 3 mm olmasıdır.

Plazma sanayide hangi alanlarda kullanılır?

Plazma teknolojisi çeşitli sektörlerde teknoloji geliştirmenin önünü açmıştır. Plazma teknolojileri otomotiv, gıda, tekstil, belediye atık arıtımı, sulama suyu artırma, kaplama ve kesme gibi birçok alanda uygulama bulmaktadır.

Plazma nedir fabrikada?

Plazma olarak tanımladığımız madde plastikler ve metaller gibi katı maddelerle veya malzemelerle temas ettiğinde, enerjisi yüzeylerini etkiler ve yüzey enerjisi gibi önemli özellikleri değiştirir. Üretim endüstrisinde, bu ilke özellikle malzeme özelliklerini değiştirmek için kullanılır.

Lazer kesim makinesiyle ne yapılır?

Lazer kesim makineleri, belirtilen seri üretim süreçlerinde bir parçayı kesme veya oyma gibi durumlarda kullanılır. Günümüzde lazer kesim makineleri birçok şirkette kullanılmaktadır. Lazer kesim makineleri cam malzemeleri kesmek, tekstil ürünlerini kesmek ve plastik kesmek için kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir