Akseki’de deniz var mı?
Deniz yoluyla ulaşılabilen Akseki Koyu, berrak denizi, serin suları ve güzel plajıyla görülmeye değerdir.
Akseki eskiden nereye bağlıydı?
Batı Toros Dağları’nın zirvesinde 1288 yılında kurulan Akseki ilçesinin tarihi Roma İmparatorluğu’na kadar uzanmaktadır. O zamanlar Marla (Marulya) adıyla anılan ilçe, 1872 yılına kadar Akseki adıyla Alanya’ya ve ardından Antalya’ya bağlıydı.
Akseki köy mü?
Sivrice şehir merkezine 28 km uzaklıkta, Karakaya Baraj Gölü’nün hemen kıyısında yer almaktadır. Doğusunda; Kuzeyinde Uslu köyü; Batısında Kalaba ve Kösebayır köyleri; Kılıçkaya köyüne komşu olan Akseki köyü ise dağlık bir araziye sahiptir. Alaattin köyünün kuruluşu 14. yüzyıla dayanmaktadır.
Antalya’nın denize kıyısı var mı?
Kaş-Kalkan arasındaki sahil yolu üzerinde bulunan doğa harikası Kaputaş Plajı’dır. Antalya ve Türkiye’nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş, Kaş’a 20 km, Kalkan’a ise 7 km uzaklıktadır.
Akseki neyi ile meşhur?
Avcıların ve turistlerin uğrak yeri olan Akseki, kardelen çiçeğinin evidir. Tarihi eski evleri meşhurdur. Yerli ve yabancı turistler kardelen çiçeğini ve meşhur tarihi eski evlerini görmek için ilçeyi ziyaret eder.
Antalya Akseki kaç saat sürüyor?
Antalya’dan Akseki’ye yolculuk özel araçla yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir. İlçeye, Antalya Otobüs Terminali’nden her saat kalkan toplu taşıma araçlarıyla yaklaşık 3 saatte ulaşılabilmektedir.
Akseki Alevi mi?
Akseki ve çevresinde birçok Alevi dergahı kurdular. Akseki Türkmenlerinin çoğunluğu Avşar kabilesinden Yıldızhan’ın soyundan geliyor.
Antalya Akseki yörük mü?
Bozahmetli Yörük Aşireti | Antalya-Manavgat-Akseki-Seydişehir-Beyşehir-Serik. Bozahmetli Yörük boyu, Anadolu Selçuklu döneminde Orta Asya’dan gelerek Toroslar’a yerleşen Oğuz boylarından biridir. Antalya-Konya bölgesinde göçebe, yarı göçebe ve yerleşik olarak yaşamaktadırlar.
Akseki Konya’dan ne zaman ayrıldı?
1872 yılında Alanya’dan ayrılan Akseki, 1901 yılında Konya Vilayetinin bünyesinde bağımsız bir sancak haline geldi.
Aksekiler nereden gelmiştir?
Akseki, eski adıyla Marla, Toros Dağları’nda kurulmuştur. Daha sonra Selçuklu ve Osmanlı egemenliğine giren ilçede Roma İmparatorluğu’ndan beri toplulukların yaşadığı bilinmektedir. Malazgirt Savaşı’ndan sonra Türk varlığı her geçen gün artmış ve çoğunlukla Oğuzların Afşar boyuna mensup Türkmenler tarafından yerleşilmiştir.
Aksekiden sonra hangi şehir gelir?
İLÇELER: Antalya İli İlçeleri; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez.
Akseki ne zaman Antalya’ya bağlandı?
Akseki’nin eski adı Marla’dır, eski zamanlarda Marala, Marola, Marulya, Mala olarak adlandırılırdı, “yüksek bilginler diyarı” anlamına gelir. 1872’ye kadar Alanya’ya bağlı olan ilçe daha sonra Antalya’ya bağlandı.
Antalya’da en dalgasız deniz nerededir?
Beldibi Plajı, Kemer Bu önerimiz Antalya’da en sakin denizin nerede olduğunu merak edenler için! Beldibi Plajı size verebileceğimiz ilk cevaplardan biri. Turistler arasında pek bilinmeyen ve tertemiz bir denize sahip olan bu plajı tek başınıza veya eşiniz ve çocuklarınızla birlikte ziyaret edebilirsiniz.
Antalya’nın en güzel sahili hangisi?
Kleopatra Plajı, Antalya’nın en güzel plajları listesinde başı çekiyor. Bu Mavi Bayraklı plaj, adını bir zamanlar burada yüzdüğü söylenen Mısır Kraliçesi Kleopatra’dan alıyor. Kleopatra Plajı, Antalya’ya yaklaşık 130 km uzaklıktaki Alanya sahilinde yer alıyor.
Adrasan denizi kum mu?
Adrasan’ın denizi ince kumlu ve sığdır ve ayrıca dalgasız deniziyle de öne çıkar. Eğer derin ve kayalık bir deniz istiyorsanız, plajın kuzey tarafı tam istediğiniz gibi kayalık ve derindir. Adrasan Koyu’ndaki en ünlü aktivitelerden biri de Adrasan tekne turudur.
Akseki Konya’dan ne zaman ayrıldı?
1872 yılında Alanya’dan ayrılan Akseki, 1901 yılında Antalya Konya Vilayeti’ne bağlı bağımsız bir sancak haline gelmiştir (Şemseddin Sami, Kamusü’l Alam adlı eserinde Akseki’yi, Konya Vilayeti’nin Teke Sancağı’nın bir ilçesi olarak tanımlamaktadır).
Akseki hangi ilçenin?
Kardelen çiçeğinin anavatanı olarak bilinen Akseki ilçesi, Antalya ilinin Batı Toros Dağları’nın güneyinde yer alan bir ilçedir. Doğusunda Gündoğmuş ve Bozkır ilçeleri, batısında Manavgat ve İbradı ilçeleri, kuzeyinde Beyşehir ve Seydişehir ilçeleri, güneyinde ise Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri bulunmaktadır.
Akseki’nin rakımı kaçtır?
Yüzölçümü 1.544 km2, nüfusu 10.477’dir (2022). Kardelenleriyle tanınan Akseki, Batı Toros Dağları’nda 1100 m yükseklikte yer almaktadır. Yüzölçümü 1.544 km2, nüfusu 10’dur.
Adrasan’da hangi koylara gidilir?
Adrasan tekne turu; 10:00